Brexit - Og hvad nu?

Storbritannien har besluttet sig for at forlade EU med virkning fra den 31. januar 2020. Skattestyrelsen oplyser, at Storbritanniens udtræden af EU får følgende konsekvenser i relation til skat, moms, told og afgifter: 

Fra den 1. februar og resten af 2020 vil der være tale om en overgangsperiode, hvor reglerne for handel mellem EU og Storbritannien ikke bliver ændret i forhold til de konditioner, som gør sig gældende i dag. 

Hvis en virksomhed skal handle med Storbritannien efter den 1. januar 2021, skal den – som det ser ud nu – følge de generelle regler for handel med lande uden for EU (tredjelande). Det kan selv sagt få stor betydning for en virksomheds skatte-, moms-, told- og afgiftsforhold, lige som det kan kræve væsentlige forberedelser forud for den 1. januar 2021. Ikke mindst hvis virksomheden er uden erfaringer med handel til/fra tredjelande.

Det må dog indregnes som en sandsynlighed, at EU og Storbritannien – inden 1. januar 2021 – vil ”kigge på” en eller flere særaftaler, der vil dække hele eller dele af EU-landenes handel med Storbritannien. Konkret arbejdes der lige nu hen imod en frihandelsaftale, hvor der er sat en række skarpe deadlines hen mod realisering pr. 1. januar 2021. Begivenheder vi selvfølgelig følger op på, når der er afgørende nyt i forhandlingerne.

– Har du specifikke spørgsmål eller ønsker generel assistance med Brexit og handelssetuppet mellem din virksomhed og Storbritannien, er det blot at tage fat i din Krøyer Pedersen-revisor.Nyheder

01

Kontantforbuddet i hvidvaskloven

Grænsen for kontantbetalinger er fra 1. juli 2021 nedsat

» Læs mere

02

Briternes exit – Og de momsmæssige udfordringer ved onlinesalg til og fra Storbritannien

Storbritannien er nu definitivt trådt ud af told- og momssamarbejdet i EU. Det har medført en del udfordringer. Særligt ved onlinesalg

» Læs mere

03

BESKATNING AF EJENDOMME OG ERSTATNING TIL MINKBRANCHEN

Fokus på skatteregler ved salg af fast ejendom i forbindelse med prisudviklingen på private ejendomme og regeringens lukning af minkproduktionen.

» Læs mere

04

APPORTINDSKUD AF FAST EJENDOM – I krydsfeltet mellem selskabs- og skatteret

Fast ejendom udgør et aktiv, der kan apportindskydes i kapitalselskaber ved stiftelser eller kapitalforhøjelser, men...

» Læs mere

05

Sommerhusmarkedet – Under og efter pandemien

Eksperterne forventede, at pandemien ville presse priserne på sommerhusmarkedet. Vi ved nu, at det er gået noget anderledes!

» Læs mere