Det digitale tog kører
– Står du stadig på perronen?

Økonomiansvarlige og regnskabsmedarbejdere hos vores kunder bliver bombarderet med budskaber om digitalisering, automatisering, robotting, kunstig intelligens og apps, der kommer og revolutionere verden i almindelighed og bogholderiet samt regnskabsfunktionen i særdeleshed. 

De større virksomheder er allerede langt ude ad dette spor, men der er også en skov af små – og i nogle tilfælde tilmed mellemstore virksomheder – der er stivnet og har ladet sig forskrække af de frække ord og det ukendte. Det betyder, at processen til stadighed udsættes med henvisning til, at bogholderiet og rapporteringen jo fungerer fint, som det ser ud i dag. 

Det er synd. 

Lad os få tingene ned på jorden. I de fleste tilfælde kan få og veltilrettelagte greb i værktøjskassen få de mindre virksomheder let og elegant over digitaliseringsbarrieren, og ind i et helt nyt univers, som de fleste opfatter som en lettelse; Både i dagligdagen og på omkostningssiden.

Et par små tilføjelser til det eksisterende regnskabsprogram, et kursus eller to og ”en god digital vejviser”, som kan koble virksomhedens virkelighed sammen med de rigtige digitale muligheder, er i de fleste tilfælde  det, der skal til at skubbe vognen i gang. 

Tilgængeligheden er større, end de fleste forventer. 

”Den store grumme digitalisering” er jo allerede en ubevidst del af de flestes hverdag. Det er nok de færreste, der har deres gang i tal-afdelingen, som ikke allerede har stiftet bekendskab med f.eks automatisk indlæsning af debitorindbetalinger, digital modtagelse af fakturaer, digital godkendelse af leverandørregninger, automatisk indlæsning af bankbevægelser, mobilscanninger og -godkendelser m.v. – Og hvem har ikke en mobil eller tablet godt proppet med apps?  

Det er jo blot disse muligheder og processer, der skal sættes i system, kobles sammen og gøres til en del af den kendte hverdag i virksomheden. Og tro mig, jeg har endnu tilgode at se, at der kommer noget skidt ud af at skubbe bogholderiets digitaliseringsproces igang. Bare start smilet. 

Mere udkom med samme indsats. Samme udkom med mindre indsats. Færre trivielle opgaver. Mere tid til andre opgaver. Øget fleksibilitet på arbejdssted....What’s not to like? Grundliggende handler det om direktørens – eller som i de fleste tilfælde – ejerlederens vilje og tro på sagen. 

Og er beslutningen først taget, oplever jeg tit, at selv samme ejerleder får yderligere et par fjer i hatten. Faktisk kan det være lidt svært at skjule stoltheden over at være blevet en lidt mere moderne virksomhed med et bogholderi, der hurtigt og effektivt leverer til projektregnskab, faktureringsmodul, debitor- og kreditorlister m.v. Og så stiger indblikket i virksomhedens øjeblikkelige tilstand selvfølgelig også....Og hvilken kaptajn vil ikke gerne kende skibets kurs her og nu, frem for hvad den var i går?  

Så kom nu i gang. 

Det er fint nok at tage den digitale rejse i mindre bidder, så alle kan følge med, og du hele tiden har fast grund under fødderne. I og med dit nuværende regnskabssystem i langt de fleste tilfælde kan danne basen for bogholderiets digitalisering, er investeringen i såvel tid som kroner tilmed relativt begrænset.

Når alt det så er sagt, skal det selvfølgelig også siges, at det er forskelligt, hvad ”digitaliseringsrejsen” kan give den enkelte virksomhed. Men give, det gør den.  

Jeg håber blot, at have bidraget til en positiv holdning til at skyde dit bogholderis digitalisering i gang.  

Har du spørgsmål om din virksomheds mulige digitaliseringsgevinster, in- eller outsourcing, eller hvad ved jeg? Så sidder jeg – og vores dygtige erhvervsserviceafdeling – ikke længere væk end din mobil eller computer. Fang mig på telefon 9610 6182 eller mail: hm@kroyerpedersen.dk.Nyheder

01

COVID-19 – Ny mulighed for små og mellemstore virksomheder

Seneste moms- og lønsumsbetaling kan nu udbetales som rentefrit lån med tilbagebetaling 1. april 2021.

» Læs mere

02

COVID-19 – Lønkompensation

Det er nu muligt at ansøge om midlertidig lønkompensation ved hjemsendelse af medarbejdere som følge af COVID-19-situationen.

» Læs mere

03

2 nye hjælpepakker på plads for selvstændige erhvervsdrivende

Den 19. marts 2020 vedtog et enigt folketing yderligere 2 hjælpepakker for at hjælpe selvstændige erhvervsdrivende

» Læs mere

04

Udskydelse af betalingsfrister for moms, AM-bidrag og A-skat

Coronavirussen spreder både smitte og store økonomiske konsekvenser.

» Læs mere

05

COVID-19: Forholdsregler for begrænsning af smittefare

Krøyer Pedersen følger naturligvis myndighedernes henstillinger, men telefon, mail og døren er stadig åben.

» Læs mere