Højsæson for onlinesvindel

Sommer(ferie)perioden er desværre også højsæson for phishing og svindel i mails og sms’er.
I ferieperioder er afdelinger ofte tyndt bemandet, flere funktioner har ferieafløsere og procedurerne er flere steder sat på stand by. 


Lige netop i disse perioder peek’er svindlerne. Afløserens knapt så dybdegående kendskab til et specifikt område bruges til at skabe forvirring og fører typisk til udlevering af personfølsomme oplysninger, kontonumre og adgangskoder.

De senere år har vi tilmed oplevet en stigning i situationer, hvor en mail eller SMS fra direktøren eller en anden ledende medarbejder prompter sekretærens eller bogholderens afløser på straks-overførsler. For eksempel til en privat konto eller som leveringsbetingede betalinger til en leverandør. 

På national plan opleves hvert år adskillige af disse ”tricks”, som lejlighedsvis løber op i flere 100.000 kroners klassen. Oplevelser som faktisk også har fundet sted hos enkelte af vores kunder. Vi kan derfor kun opfordre til IKKE straks at overføre penge, og IKKE udlevere følsomme oplysninger og adgangskoder. Selv om én, der udgiver sig for at være direktøren, er voldsom insisterende.

De gode råd er enkle

Udlever aldrig følsomme oplysninger, kontonumre og koder på mail eller SMS. Ved den mindste tvivl eller mistanke, så rådfør dig med en kollega eller virksomhedens bank, inden du udfører nogen som helst handling – Gerne face-to-face eller telefonisk med en person, der kender den, som angiveligt har afsendt mailen eller SMS'en.Nyheder

01

Kontantforbuddet i hvidvaskloven

Grænsen for kontantbetalinger er fra 1. juli 2021 nedsat

» Læs mere

02

Briternes exit – Og de momsmæssige udfordringer ved onlinesalg til og fra Storbritannien

Storbritannien er nu definitivt trådt ud af told- og momssamarbejdet i EU. Det har medført en del udfordringer. Særligt ved onlinesalg

» Læs mere

03

BESKATNING AF EJENDOMME OG ERSTATNING TIL MINKBRANCHEN

Fokus på skatteregler ved salg af fast ejendom i forbindelse med prisudviklingen på private ejendomme og regeringens lukning af minkproduktionen.

» Læs mere

04

APPORTINDSKUD AF FAST EJENDOM – I krydsfeltet mellem selskabs- og skatteret

Fast ejendom udgør et aktiv, der kan apportindskydes i kapitalselskaber ved stiftelser eller kapitalforhøjelser, men...

» Læs mere

05

Sommerhusmarkedet – Under og efter pandemien

Eksperterne forventede, at pandemien ville presse priserne på sommerhusmarkedet. Vi ved nu, at det er gået noget anderledes!

» Læs mere